ترجمه: مهندس مصطفی شمیزی

منبع: PC Magazine June 2011

 

گوگل یکی از قدرتمندترین موتورهای جستجوگر میباشد، اما آیا تا بحال از امکانات و قابلیتهای عالی استفاده نموده­اید؟ این مطالب به شما کمک می کند تا یک کاربر حرفه ای گوگل باشید.

از زمانی که موتور های جستجوگر وارد عرصه اینترنت شدند و با یکدیگر در حال رقابت بوده اند ( آیا آلتاویستا و Hotbot را بخاطر می آورید؟) گوگل بعنوان یکه تاز این میدان بوده و طبق مستندات موجود بعنوان برگترین موتور جستجوگر در مقایسه با سایرین فعالیت داشته است.

با این وصف شما هنوز از سایت گوگل برای جستجوی اینترنتی استفاده می کنید، اینطور نیست؟ و فکر می­کنید که بهترین روش جستجو را با استفاده از آن انجام می دهید؟ تایپ یک کلمه یا عبارت به طور تصادفی، یک روش خوب برای جستجو می باشد. این روش  حتی از حالتی که عبارت مورد نظر خود را داخل کوتیشن مارک قرار دهید نیز بهتر جواب می دهد، در این حالت گوگل عبارات بیشتری را برایتان جستجو می کند. اما می توانید کارهای بهتری نیز انجام دهید. گوگل بیش از یک دهه مهارت خود را صرف بهتر و دقیق تر کردن فنون جستجو کرده تا کمکی برای جستجوی موثرتر شما باشد.

با این 10 راهنمایی که در این مقاله خواهد آمد، می توانید با یافتن اطلاعات مبهم، اطلاعاتی که مدتهاست کسی به آنها رجوع نکرده، و نیز اطلاعات غیر علمی باور نکردنی، دوستان خود را متحیر کنید.

حتی اطلاعات روزمره و مشخصی همچون  " پرسیدن ساعت "  ، پیشرفت قابل توجهی در موتور جستجوی گوگل کرده است. برای تکمیل مهارت جستجوی شما، حتی یاد خواهید گرفت که مهارت های جدید خود را چگونه به رخ اطرافیانتان بکشید.

1)    جستجو از طریق سایت

آیا هرگز از وب سایت هایی دیدن کرده اید که باکس جستجو دارند ولی هیچ چیزی را نمی تواند پیدا کنند؟ البته شما می توانید. اما چرا خودتان را به درد سر بیاندازید در حالیکه گوگل می تواند آن سایت را برای شما پیدا کند؟ همه آنچه که لازم دارید تایپ دستور زیر در باکس مربوط به جستجو در گوگل می باشد:

“site:-------‘’com

اگر این عبارت را تایپ کنید: ‘’Eric Griffith” site:pcmag.com گوگل هر موضوعی را که در ارتباط با آن نام در وب سایت مربوطه موجود باشد را برایتان نمایش می دهد. چه راه حلی بهتر از این وجود دارد که فقط از یک سایت اختصاصی مطلب مورد نظر خود را جستجو کنید؟ حتی می توانید جستجوی خود را به سایتهایی با ارزش بالاتر نظیر (.com, .net, .edu) محدود نمایید. به عنوان مثال گوگل جستجوی خود را فقط برای سایتهای دانشگاهی و آموزشی محدود خواهد کرد اگر شما عبارت “site:.edu” در جستجوی خود تایپ کنید.

و یا می توانید یک بخش از نام یک انتشاراتی را ابتدای عبارت جستجوی خود وارد نموده و سپس موضوع اصلی خود را تایپ کنید، و گوگل معمولا می تواند موضوع درخواست شما را بدرستی بیابد.

مثال: PCMag desktop HuffPo Charlie Sheen

 

 

2)    پیدا کردن محصولات اختصاصی

در حال حاضر ورژن بتای جستجوگر محصولات گوگل در دسترس می باشد، اما آن ممکن است سریعترین اه ممکن برای جستجوی محصولی باشد که شما قصد خرید آنرا دارید. همچنین می توانید با اختصاصی کردن سایت، مثل آمازون  ( با استفاده از دستور “site”----- ) جستجوی خود را محدود تر نمایید. در این عبارت بجای Site می توانید “Google Shopping” که یک مدتی نیز با نام “Froogle” شناخته می شد را وارد نمایید، اما در حال حاضر هنوز با استفاده از لینک Shopping که در منوی بالایی گوگل قابل دسترس است می توانید جستجوی خود را انجام دهید.

3)    lمشاهده زمان و وضعیت آب وهو

آیا می خواهید ساعت را بدانید؟ کافیست در باکس جستجوی گوگل عبارت “time” را تایپ نمایید و جستجوگر گوگل بلافاصله زمان محلی شما را در اختیارتان قرار می دهد. تایپ کردن عبارت “time in -----“ و قراردادن نام یک محل یا شهر در این عبارت ساعت آن محل مورد نظر را نمایش می دهد. این بهترین راه برای دانستن موقعیت زمانی فردی است که احتمالا قصد دانستن آنرا دارید می باشد.

روش مشابهی نیز برای دانستن از وضعیت آب وهوایی وجود دارد. تایپ عبارت “weather” در باکس جستجوگر وضعیت هوای چهار روز موقعیت شما را نمایش می دهد. اگر عبارت “weather in -------“ را تایپ و در آن نام هر محل یا شهری که مایل هستید وارد کنید اطلاعات جوی آن منطقه را در اختیار خواهید داشت. و نیز با یک کلیک ساده درجه حرارت نمایش داده شده را از فارنهایت به سلسیوس و یا بالعکس تبدیل نمایید.

 

 

4)    محاسبه و تبدیل واحدها

آیا فراموش کرده اید ماشین حساب قدیمی خود را در کجا گذاشته اید؟ محاسبات خود را با استفاده از باکس جستجوی گوگل انجام دهید. کافیست فقط عبارت مورد نظرتان را راحتی “2x2” در آن تایپ کنید (گوگل پاسخ را دارد) و یا یک فرمول ترکیبی را در آن وارد کنید و گوگل پس از محاسبه جواب را در دسترس شما قرار میدهد.

گوگل می تواند تفاوت عبارت 5*5-3(22) و 5*(5-3)(10) را نیز درک کند. و بله، همانطور که مشاهده می کنید قادر است با هر دو عملگر “x” و “*” عمل ضرب را انجام دهد.

گوگل براحتی تبدیل واحدها را نیز انجام می دهد. اگر از گوگل عبارت “3 meters in yard” را بخواهید پاسخ “3 meters = 3.2808399 Yards” را دریافت می نمایید. می توانید واحد های مربوط به حجم، مسافت، مساحت، واحدهای پولی، انرژی، کامپیوتر (بیت و بایت) و نظایر اینها را به آسانی تبدیل نمایید.

 

5)    عملگرها را بهتر بشناسید

فرامینی مانند “site:” مفید هستند، اما استفاده از عملگر هایی که میتوانند در ابتدای کلمات قرار گیرند و دایره جستجو را هر چه محدودتر کنند، بسیار مفیدتر خواهد بود. برای مثال:

( ~ )Tilde  : اگر در جلوی یک کلمه قرارگیرد، کلمات مربوط و مشابه کلمه مورد نظر را نیز خواهید دید.

( + ) : اگر در جلوی یک کلمه قرار گیرد، در نتیجه جستجو به طور تاکید کلمه مورد نظر را جستجو می کند.

( - ) : اگر در جلوی یک کلمه قرار گیرد، کلمه مورد نظر در هیچ یک از صفحات نتیجه جستجو نمایش داده نمی شود

( * ) : اگر مطمئن نیستید که یک عبارت چگونه پایان می یابد به جای آن عملگر * را قرار دهید. گوگل عبات ها را با فضای خالی نمایش میدهد.

OR : استفاده از این عملگر بین دو کلمه نتایح مربوط به هر دو آنها را نمایش می دهد.

می توانید فهرست کامل عملگر ها را در راهنمای گوگل مشاهده نمایید.

 

 

6)    پیگیری مرسولات:

آیا منتظر یک بسته پستی از UPS ، FedEx یا U.S. Postal Service می باشید؟ کافیست که کد رهگیری بسته را وارد باکس جستجوی گوگل نموده و بطور معجزه آسایی لینک مربوط به اطلاعات بسته ارسالی را در اختیار بگیرید.

 

7)    پیگیری زلزله ها

موسسه زمین شناسی آمریکا مربوط به حرکات زلزله ای زمین را پیگیری و ثبت می نماید. در پی حوادث ویرانگر ژاپن و هاییتی، شاید ایده بدی نباشد که بخواهید در مورد اتفاقات ساختاری زمین که در محیط اطراف شما میگذرد اطلاعاتی بدست آورید. عبارت Earthquakes” را در گوگل تایپ کرده و فهرستی از تازه ترین زمین لرزه های رخ داده در سراسر دنیا، که برحسب ریشتر می باشند را برایتان نمایش می دهد، و نیز لینک مربوط به نقشه محل وقوع را در اختیار قرار می دهد.

 

 

8)    انتخاب و دانلود فرمت خاص

اگر فقط فرمت خاصی از یک فایل را در اینترنت جستجو می کنید، بنابر این می توانید در گوگل عبارت “filetype:” بهمراه پسوند فایل های رایج مورد استفاده در سیستم عامل ویندوز را وارد کرده و نتیجه را مشاهده نمایید. این پسوند ها شامل آکروبات (PDF)، ورد (DOC)، تکست (TXT و RTF)، اکسل (XLS) و پاورپوینت (PPT) و چندین ترم افازر مشابه دیگر می باشند. اگر نوع فرمت (پسوند) را مشخص نکنید، گوگل همه این فرمتها را بهراه سایر اطلاعات مرتبط برایتان جستجو و لیست می کند، اما انتظار نداشته باشید که این فایلها را در ابتدای لیست فایلهای مورد نظرتان را ببینید. اگر مایل هستید چند نوع فرمت خاص را به شکل همزمان جستجو نمایید، می توانید با استفاده از عملگر OR به این نتیجه دست یابید ( مثال: “free software filetype: PDF OR filetype:DOC).

در قسمت جستجوی تصاویر گوگل، برای محدودتر کردن دامنه جستجو می توانید از پنل سمت چپ، جستجوی خود را  اختصاص به clip part, photographs و یا Line drawing دهید.

 

9)    فرهنگ لغات

اگر از عملگر “define:” در گوگل استفاده نمایید خیلی راحت تر از بکار گیری فرهنگ لغات برایتان خواهد بود. مطمئن باشید که می توانید معنی وتفسیر هر لغتی را در گوگل بیابید، اما حتی میتوانید مفهوم اصطلاحات، عبارات، اصطلاحات فنی، و حتی اصطلاحات عامیانه (لهجه ها و گویش های محلی) را نیز بیابید. نتایج جستجو از منابعی همچون  ویکیپدیا (Wikipedia)، ویکشینری (Wiktionary)، وردنت (WordNet)، و یا از هر منبع اطلاعاتی موجود در اینترنت بدست می آیند.

 

 

10)  گوگل اختصاصی افراد

آیا از اطرافیان شما کسی هست که تا بحال هیچ اطلاعاتی در رابطه با شخص خودش در جستجوی از دنیای اینترنت بدست نیاورده باشد؟ می توانید با استفاده از Let Me Google That For You ( که هیچ ارتباطی نیز با گوگل ندارد) به آنها کمک کنید. با تایپ کردن یک عبارت پرسشی می توانید از یک لینکی را در مورد یک فرد بدست آورید و برایش ارسال نمایید. وقتی آن فرد بر روی لینک مورد نظر کلیک نماید یکسرس اطلاعاتی را مشاهده خواهد نمود.