|
|||||||||||||||
|
فصل دوم
آشنائی با نرم افزار Internet Explorer
کاشف اینترنت ( Internet Explorer ) : این نرم افزار ابزار سیستم عامل Windows برای گشت و گذار در اینترنت می باشد و با کمک این نرم افزار می توان با درج یک آدرس اینترنتی در محل آدرس دهی آن به راحتی وارد سایت مذکور شد . این نرم افزار با نصب سیستم عامل ویندوز بصورت اتوماتیک بر روی دستگاه نصب می گردد. برای اجرای این نرم افزار کافی است بر روی آیکون ( شمایل ) آن در میز کار دوبار کلیک یا منوی Start>All Programs کلیک نمائید تا کادر اصلی نرم افزار در صفحه مانیتور ظاهر شود .
این نرم افزار نیز مانند تمامی نرم افزارهای تحت ویندوز دارای نوارهای مختلفی از قبیل نوار منو ، نوار ابزار استاندارد( Standard Buttons ) ، نوار آدرس ( Address bar )، نوار های پیمایشی ( Scroll bar ) ، نوار وضعیت ( Status bar ) و نوار لینک ( Link bar ) می باشد . در صورتی که هر کدام از این نوارها بعد از اجرای نرم افزار Internet Explorer قابل رویت نباشد به مفهوم غیر فعال بودن آن می باشد یعنی این نوارهای را می توان قابل رویت یا غیر قابل رویت نمود و برای دیدن هر کدام از این نوارها می توان به نوار منو مراجعه نموده و از منوی View و گزینه Toolbars زیر منوی آن را باز کرده و هر کدام از نوار های مربوطه با کلیک نمودن و تیک زدن در کنار آن فعال و قابل رویت نمائید .
خواهید دید که با تسلط بر این نوار ، کار کردن در محیط اینترنت بسیار راحت تر خواهد بود و تقریبا فرامین عمده برای کارکردن در این محیط در این نوار قرار دارد پس سعی کنید که حتما بر این نوار مسلط باشید . همانگونه که قبلا اشاره شد برای مرور صفحات وب از آدرس های اینترنتی استفاده می نمائیم . این آدرس را در محل مخصوص خود یعنی نوار آدرس درج می نمائیم برای درج آدرس کافی است در کادر داخل این نوار یک بار کلیک نمائیم و سپس دکمه Go را فشار می دهیم . بدین ترتیب مرورگر با سایت مربوطه ارتباط برقرار نموده و صفحات درخواست شده را دریافت و نمایش خواهد داد .
آدرسهای اینترنتی همیشه با عبارت http:// شروع می شوند خواهید دید که معمولا ما آدرس بعد از آن را می نویسیم و نیازی به درج این عبارت در ابتدای آدرسها نداریم . عبارت http اختصار کلمه Hyper Text Transfer Protocol می باشد که به مفهوم قراردادی است که به زبان ساده قالب بندی و چگونگی انتقال داده ها را در اینترنت تعیین می نماید . عبارت ftp اختصار کلمه File Transfer Protocol می باشد که به مفهوم قراردادی است که به زبان ساده جهت انتقال فایلها بر روی اینترنت به کار می رود که این انتقال بصورت دو طرفه می باشد . یکی از نوارهای عمده این نرم افزار بوده و تمامی فرمانها و قابلیتهای نرم افزار در این گزینه های مختلف این نرم افزار قابل دسترسی و اجرا می باشد که به توضیح برخی از این گزینه ها خواهیم پرداخت . برای ذخیره نمودن صفحات و یا اجزاء تشکیل دهنده این صفحات روشهای متعددی وجود دارد . 1- برای ذخیره نمودن صفحات می توان از نوی File گزینه Save را انتخاب و صفحه مربوطه را ذخیره نمود . بدیهی است که برخی از اجزاء صفحه قابل ذخیره نمی باشند. 2- برای ذخیره تصاویر می توان بر روی آنها کلیک راست و از منوی Shortcut مربوطه گزینه Save Picture as را انتخاب نموده و بدین ترتیب تصویر مربوطه را در محل مناسب ذخیره می نمائیم. در ضمن می توانید از سایر گزینه ها نیز برای چاپ ، ارسال تصویر به پشت زمینه میز کار ، ذخیـره در میان تصاویر دلخـواه، نسخه برداری ،Email و ... امکانـات استفاده نمائیم.
3- اجزاء صفحه نظیر تصاویر و متن را می توان به راحتی نسخه برداری و در یک فایل واژه پرداز و یا نظایر آن درج نمود مثلا می توان متن را انتخاب با کلیک راست و انتخاب کپی و یا کلیدهای Ctrl+C را فشار می دهیم تا به Clip Board انتخاب شود و سپس در محل مناسب Paste می نمائیم. انتقال فایلها و اطلاعات از اینترنت بر روی ایستگاه کاری را Download گویند بعنوان مثال برخی از سایت ها نرم افزار های رایگان و Sharewares و همچنین تصاویر و فایلهای صوتی را به رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند و یا اینکه برخی از شرکت ها محصولات خود را به همین ترتیب در دسترس عموم قرار می دهند. یکی از سایتهای معروف برای دریافت نرم افزار از اینترنت سایت http://www.download.com می باشد که تعداد زیادی از نرم افزارهای کاربردی را در اختیار استفاده کننده گان خود قرار می دهد.
:Upload
: بازکردن چند سایت بطور همزمان : نرم افزار Internet Explorer به شما این اجازه را می دهد که چند وب سایت را همزمان باز کنید. با اجرای همزمان چندین نسخه از این نرم افزار و وارد کردن آدرس سایت در محل آدرس بار می توان چندین وب سایت را بطور همزمان مرور نمود علاوه بر این می توان در صورت نیاز صفحات جدید را با کلیک راست بر روی پیوند ها و انتخابOpen in New Window صفحه جدیدی را با پیوند مربوطه باز و مرور نمود و این در حالی است که صفحه قبلی نیز باز می ماند .
این واژه به معنی پیوند صفحات و فایلها به همدیگر می باشند زمانی که نشانگر شما در یک صفحه وب به حرکت در می آید در بعضی از نقاط حساس به شکل دیگری در می آید که نشانگر حساس بودن آن نقطه به کلیک کردن می باشد در چنین مواردی می توان با کلیک نمودن بر روی مورد به صفحه مورد نظر منتقل شد مثلا وب سایت دانشگاه علوم پزشکی را در نظر بگیرید در صورتی که وارد این سایت شوید صفحه اول سایت به نمایش در می آید و خواهید دید که مهمترین عناوین در صفحه اول وب سایت به نحوی درج گردیده است که با کلیک بر روی این عناوین می توانید به راحتی به صفحه موردنظر منتقل شوید یعنی ای صفحات به همدیگر از طریق یک عنوان پیوند داده شده اند . معمولا در صورت وجود پیوند بین صفحات با انتقال نشانگر بر روی کلمه یا شی مورد نظر نام صفحه پیوند داده شده در قسمت سمت چپ نوار وضعیت نمایش داده می شوند . به صفحات اول هر وب سایت که معمولا به منزله دروازه ورود به سایت بوده و پیوندهایی برای انتقال به سایر قسمت های اصلی وب سایت دارد را صفحه خانه یا Homepage سایت گویند . تنظیم های هر سایت به گونه ای می باشد که با نوشتن آدرس وب سایت مربوطه صفحه خانه وب سایت مربوطه که به تمامی قسمتهای عمده سایت لینک دارد در اختیار کاربران قرار می گیرد.
پس از اندکی کار در محیط اینترنت ممکن است به این نتیجه برسید که می خواهید برای خودتان سایت شخصی طراحی نمائید و یا اینکه حداقل علاقمند به یادگیری طراحی و تولید این صفحات شوید . برخی از سایتها فضا و ابزارهای مناسبی را برای طراحی وب سایتهای شخصی در اختیار کاربران خود قرار می دهند و علاقمندان می توانند با جستجوی محیط اینترنت سایتهای مذکور را شناسائی و با اندکی تمرین و دقت با ابزارهایی مانند Microsoft FrontPage و در برخی موارد با نرم افزارهای ارائه شده توسط سایت ، وب سایت شخصی برای خود ایجاد نمایند . علاوه بر این نرم افزارهای فراوانی با قابلیتهای متفاوت و بسیار ساده برای انجام این کارها وجود دارد. راهنما Help و راهنمای Online : Internet Explorer نیز مانند سایر نرم افزارهای مایکروسافت ( نظیر نرم افزارهای پکیج Office ) دارای راهنمای جامعی می باشد که می توان در صورت نیاز از آن برای استفاده هر چه بهتر از امکانات مفید و مزایای نرم افزار استفاده نمود .
همانگونه که در شکل نیز مشخص شده است چند روش برای استفاده از این راهنما وجود دارد ه به ترتیب از سمت چپ به راست Content ، Index Search و بالاخره Favorites می باشد که در صورت انتخاب هر کدام از این برگه ها محتویات آن را مشاهده و در صورتی که علاقمند به توضیح یکی از گزینه های نمایش داده شده باشید با کلیک روی آن محتوای مربوطه در پنجره روبرو نمایش داده می شود . به مفهوم ویژگی ها و مندرجات بصورت فصل به فصل و طبقه بندی شده می باشد که می توان به زیر عناوین آن نیز با دو بار کلیک کردن بر روی هر کدام از این مجموعه ها دست یافت و توضیحات مربوطه را در کادر روبرو مرور کرد . در این حالت می توانید کلمه مورد نظر را در کادر مربوطه تایپ نموده و عناوین پیدا شده را بصورت الفبائی و مرتب شده در کادر زیر مشاهده نمائید و نیز قادر خواهید بود تا با دوبار کلیک بر روی هر کدام از موارد و یا با فشار کلید Display توضیحات را قسمت مقابل مشاهده نمائید . در صورتی که با استفاده از برگه های قبل نتوانستید مطلب مورد نظر را بیابید با استفاده از این امکان می توانید به جستجوی دقیق کلمات ممورد نظرتان بپردازید. با استفاده از این برگه می توانید عناوین استفاده شده و پیدا شده را در صورت نیاز به مرور و رجوع مجدد در برگه یاد شده ذخیره و بعدا راحت تر به آن مراجعه نمائید . ************* برخی از تنظیمات ساده نرم افزار Internet explorer : قسمت اعظم تنظیمات مربوط به نرم افزار Internet Explorer از منوی دکمه Tools>Internet Options قابل دسترس بوده و با کلیک بر روی دکمه های Apply و OK تنظیمات اعمال می شود دکمه Apply برای اعمال تغییرات و دکمه OK برای اعمال همزمان تغییرات و بستن صفحه محاوره ای باز شده به کار می رود .
◊ General یا تنضیمات عمومی : این قسمت شامل تنظیمات مربوط به آدرس Home Page ، محل نگهداری موقت فایل های اینترنتی و نگهداری آدرس های اینترنتی و برخی دیگر تنظیمات ساده دیگر می باشد. تنظیمات مربوط به Home Page : اگر آدرس سایتی که در این قسمت نوشته شود با اجرای نرم افزار Internet Explorer صفحه اول سایت نمایش داده خواهد شد و با سه دکمه Use Blank برای خالی نمودن آدرس ( صفحه خالی ) Use Default برای تنظیم آدرس صفحه اول به صفحه پیش فرض که مربوط به خود شرکت Microsoft می باشد ( www.msn.com ) و دکمه Use Current بوده و باعث می گردد که آدرس هر سایتی که در حال نمایش است در این قسمت ذخیره شود .
بهتر است بدانیم که مرورگر ما بیشتر صفحات وب و اجزاء مربوط به آنها را به صورت موقت و تا اندازه خاصی ( از نظر ظرفیت ) در خود ذخیره می نماید و برای این منظور محل خاصی را از قسمت اختصاص یافته به Profile هر کاربر در نظر می گیرد در قسمت دوم کادر نمایش یافته تنظیمات مربوط به Temporary Internet Files را مشاهده می نمائید که دکمه Settings تنظیمات مربوطه به این قسمت را نمایش می دهد و دکمه Delete Files باعث پاک شدن فایلهای ذخیره شده و نیز دکمه Delete باعث پاک شدن فایلها کلوچه ای می شود.
Cookies فایلهایی هستند که به هنگام اتصال به سایت های اینترنتی در دستگاه ذخیره شده و در ارتباط مجدد با سایت مورد نظر باعث شناسائی ایستگاه کاری توسط سرور مربوطه می شوند. همچنین مرور گر اینترنتی ما آدرس سایت های مرور شده را جهت مراجعات بعدی ، ذخیره می نماید دکمه Clear History برای پاک کردن آدرس های ذخیره شده به کار می رود در مقابل این دکمه قسمتی وجود دارد که توسط آن تعداد آدرس های ذخیره شونده معلوم می شود و قابل تغییر است.
◊ TAB بعدی مربوطه به تنظیمات اتصالات به شبکه و Dial-UP می باشد. در صورتی که به شبکه ای مانند شبکه دانشگاه متصل باشیم که دارای تنظیمات خاص شبکه خود می باشد و از Proxy Server برای اتصال به سایر شبکه ها استفاده نماید می بایست تنظیمات خاص شبکه اعمال شود.
در قسمت پایین دکمه ای وجود دارد که تنظیمات مربوط به LAN ) Local Area Network )در این قسمت می باشد. که با کلیک بر روی این دکمه می توان تنظیمات مربوط به Proxy را در قسمت مخصوص خود اعمال نمود.
در صورتی که از خطوط Dial-UP برای اتصال به اینترنت استفاده می نمائیم از قسمت زیر برای تنظیم Proxy و سایر تنظیمات اینترنتی استفاده می نمائیم.
◊ برگه Advanced که برای تنظیمات تخصصی تر بکار می رود و یکی از امکانات آن فعال سازی یا غیر فعال سازی نمایش تصاویر در صفحات وب می باشد که در اتصالات با سرعت پایین بسیار کارا می باشد ( همانگونه که می دانید دانلود شدن تصاویر زمان بسیار زیادی را در مقایسه با متن تلف می نماید که در اتصالات با سرعت پایین علی الخصوص Dial-UP باعث خستگی فرد مرور کننده صفحات می گردد ) با انتخاب این برگه و با جستجوی دسته بندی مربوطه به Multimedia گزینه Show Picture را انتخاب می نمائیم و در صورتی که تیک مربوط به این گزینه را برداریم به هنگام مرور صفحات اینترنتی مرورگر قادر به نمایش تصاویر نخواهد بود و صفحات با سرعت بسیار بالائی نمایش Load خواهد شد . در صورت نیاز به راهنمائی های بیشتر می توان از این قسمت برای اتصال به سایت نرم افزار و دریافت توضیحات بیشتر بر روی خود Internet explorer استفاده نمائید. با استفاده از این قسمت می توان به نگارش نرم افزار ، توضیحات مختصری در مورد نرم افزار ، کد تولیدی شناسائی و آخرین سرویس پک بروز شده نرم افزار پی برد.
|
||||||||||||||